INSPIRATIE NODIG?

Dan moet je bij TED zijn.
TED gaat over het verspreiden
van ideeën die de moeite waard
zijn. Het is in 1984 begonnen als
een conferentie met als doel het
bij elkaar brengen van mensen
uit drie verschillende disciplines 
(technologie, entertainment en
design).

Inmiddels is het uitgegroeid tot een brede organisatie met twee jaarlijkse conferenties, de TED Conference in Vancouver (British Columbia, Canada) in de lente en de TED Global Conference die elk najaar plaatsvindt, steeds op een andere locatie in de wereld.

Tijdens die conferenties geven tientallen sprekers in maximaal 18 minuten de presentatie van hun leven over hun expertise, een bepaald project, iets dat hen inspireert, of een idee waarvan zij vinden dat het de moeite van het verspreiden waard is.
Die presentaties (ruim 1900) zijn gebundeld op de TED Talks video site.
Als je hier klikt, ga je er rechtstreeks naartoe. 

Maar TED biedt meer
Het TED Open Translation Project bijvoorbeeld, dat de TED Talks voorziet van ondertiteling (óók in het Nederlands), interactieve transcripties en er is een mogelijkheid om welke Talk dan ook te laten vertalen door een wereldwijd netwerk van tolken. En TED Conversations, een platform waarop online kan
worden gedebatteerd, ideeën kunnen worden gelanceerd en vragen kunnen worden gesteld.

Daarnaast zijn er programma’s als TED Fellows en TEDx, een Ted Blog, de TED Prize en een TED Community, die jaarlijks wordt uitgereikt aan een man of vrouw met een bijzondere, creatieve en gedurfde visie, die een wereldwijde verandering kan initiëren.

Je leest er alles over op de website van TED

Terug.

Realisatie: V-webdesign
Ontwerp: De Beer|Zwarts & Hans Scholte© Website laten maken delen